Детски градини – държавни и частни детски градини

Целодневна детска градина Слънце – 117 ЦДГ

Адрес:
ул. “Hеофит Бозвели” № 26
ройон Подуяне

Телефон:
9450138
9450126

Материална база:
ЦДГ № 117 “ Слънце “ е открита на 02.04.1962 г. Разполага със слънчева двуетажна сграда, построена специално за нуждите на детската градина. Дворът е много добре озеленен. В него са оформени площадки за игра,даващи възможности и за упражнения по баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса, колоездене и др.
В детската градина се отглеждат, обучават и възпитават деца от 3-годишна възраст до постъпването им в І-ви клас. Приетите деца са разпределени по възраст в 4 целодневни групи / първа, втора, трета и подготвителна.
Всяка група разполага с добре обзаведени многофункционални помещения, в които са обособени разнообразни кътове за занимания и игри.
Квалифициран екип от директор, 8 детски учители,учител по музика,медицинска сестра, помощник възпитатели и помощен персонал, обгрижват с много обич малчуганите. Служителите полагат усилия за оформянето и поддържането на спокойна,уютна и развиваща среда, в която всеки ден за децата да бъде различен и изпълнен с полезни и приятни часове.

В ЦДГ “ Слънце “ децата получават :
-сигурност и подкрепа;
-уважение и пълноценно общуване;
-целенасочена предучилищна подготовка;
-право на избор и изява.
По избор на родителите се осигуряват допълнителни занимания :
-логопед:
-английски език;
-джудо;
-спортни танци;
-ски училище.
При нас уважението,усмивката и веселието имат специален статут, защото вярваме, че са заразителни и зареждащи с доброто и искрите, които носят.
В името на децата се стремим да спечелим всеки родител за партньор,тъй като сме убедени, че заедно можем да постигнем всичко, което пожелаем.